2020-03-23 21:43Pressmeddelande

Vi öppnar ändå!

Kvinna i säng på Hotel Giò. Hotel Giò i Solna öppnar som planerat den 31 mars 2020.

Kan det vara världshistoriens sämsta tajming? Förmodligen. Men vi kör ändå. Hotel Giò och restaurang & bar Mama Giò öppnar om en vecka.

 

Det är tuffa tider, men vi måste våga tro på ljusare dagar. Vi har ett otroligt fint hotell, superengagerad och frisk personal och helt oanvända och fräscha hotellrum – så nu kör vi! Den 31 mars öppnar Giò på Råsundavägen 1, ett hotell och en restaurang för alla som vill bo och äta i en varm och kravlös miljö inspirerad av Italienskt 50-tal.

 

- En sak kan vi lova, solen kommer lysa starkt snart igen på tisdag öppnar vi upp dörrarna på Hotel Giò. I väntan på ljusare tider håller vi värmen och energin uppe innanför väggarna, viruset lämnar vi utanför. Säkerheten för våra gäster och vår personal är vår högsta prioritet i alla situationer. Såklart följer vi alla rekommendationer kring COVID-19, säger Eva Ilskog, General manager Hotel Giò.

 

Kom och besök vår härliga restaurang Mama Giò med tillhörande vardagsrum. Vi serverar mat, dryck och glada drinkar från Italien. Du väljer själv om du vill äta sittandes i vår restaurang Mama Giò, ta med maten upp på rummet eller få maten levererad till ditt arbete eller hem.

 

Inom kort öppnar också terrassen där man kan kombinera mat & dryck med en match boccia. Varför inte kombinera med en promenad hos vår granne Hagaparken?

 

1957 invigdes Hagahuset på Råsundavägen 1 i Solna. Byggnaden har fått sin ursprungliga inspiration av arkitekten och formgivaren Giò Pontis samtida Pirellihus i Milano och Hotel Giò spinner vidare på detta med de tidstypiska trapporna, konstverken och dörrarna. Giòs inredning är inspirerat av italienskt 50-tal och just nu bärs de vackra och unika möblerna på plats. Möblerna är i de flesta fall specialdesignade för Giò av välrenommerade designföretaget Spik Studios i Göteborg som även ligger bakom koncept och design för bland annat Steam Hotel i Västerås, Hotel Frantz i Stockholm och Pigalle i Göteborg.

 

Giò ägs av KFUM Central, en ideell förening med 3000 medlemmar med säte på Norrmalm. Vi har ägt hotell sedan 1890-talet och driver Kom Hotel på Döbelnsgatan sedan 1971. Vår verksamhet sker inom idrott, läger, kultur, integration och internationellt arbete, företrädelsevis för ungdomar.

 

För mer information, intervju, bilder etc, kontakta Corinna Björk, corinna.bjork@hotelgio.se, 0702-851892. 

 


Om Giò

Giò är en del av Best Western Hotels & Resorts som BW Signature Collection by Best Western och ger därmed alla gäster tillgång till bland annat det globala och prisbelönta lojalitetsprogrammet Best Western Rewards. I Skandinavien har kedjan över 180 hotell som alla erbjuder ett personligt boende. Samtliga hotell i Sverige är miljöcertifierade och jobbar för en hållbar utveckling. Alla våra svenska hotell är 100% rökfria. Hotellen kontrolleras årligen av en utomstående inspektör som säkerställer att alla kedjans hotell verkligen lever upp till kvalitetsprogrammet. Giò ägs och drivs av KFUM Central, en ideell förening med 3000 medlemmar med säte på Norrmalm. Allt överskott från hotellverksamheten tillfaller föreningen som bedriver verksamhet inom idrott, läger, kultur, integration och internationellt arbete, företrädelsevis för ungdomar.


Kontaktpersoner

Communications Manager
Corinna Björk