2020-02-20 08:25Pressmeddelande

Nu flyttar Giò in i Solna

Specialdesignad sänggavel och fåtölj som återfinns på nya hotellet Giò i Solna. Den 31 mars öppnar Giò på Råsundavägen 1 i Solna. Inredningen på hotellet är specialdesignad av Spik Studios som inspirerats av Italienskt 50-tal och Art Decò.

Nu flyttar Giò in i funkishuset i Solna

Den välkända 50-talsbyggnaden i Solna har omsorgsfullt förvandlats från kontor till hotell och restaurang och nu flyttar Giò in.
Den 31 mars öppnar Giò, ett hotell och en mötesplats för alla som vill bo och äta, umgås och arbeta i en varm och kravlös miljö inspirerat av italienskt 50-tal.

På Giò kommer du hem till en stor, varm och glad familj. En familj med nyfikenhet och som har ett genuint intresse för sina gäster. Här finns 180 rum och kök – och det stora vardagsrummet, där det finns alla möjligheter att jobba, umgås med vänner, anordna mingel eller se intima livespelningar. Därför kallar vi Giò för ”the Social Hub Hotel”,

1957 invigdes Hagahuset på Råsundavägen 1 i Solna. Byggnaden har fått sin ursprungliga inspiration av arkitekten och formgivaren Giò Pontis samtida Pirellihus i Milano och Hotel Giò spinner vidare på detta med de tidstypiska trapporna, konstverken och dörrarna. 

– Giòs inredning är inspirerat av italienskt 50-tal. Det blir en härlig stämning med både värme, personlighet och lite puls. Det ska bli otroligt roligt att få välkomna alla gäster hem till oss den 31 mars, säger Eva Ilskog, General manager Hotel Giò.

Just nu bärs de vackra och unika möblerna på plats. Möblerna är i de flesta fall specialdesignade för Giò av välrenommerade designföretaget Spik Studios i Göteborg. Till exempel de karaktäristiska sänggavlarna, de blommiga mattorna och inte minst de häftiga fåtöljerna i lenaste sammet. Spik Studios har även tagit fram koncept och design för bland annat Steam Hotel i Västerås, Hotel Frantz i Stockholm och Pigalle i Göteborg.

Giò erbjuder även ett inbjudande gym med känsla av vardagsrum och inte minst Mama Giò - hotellets bar, restaurang och terrass som serverar italiensk mat och dryck i en varm och välkomnande atmosfär. 

Vill du veta mer, kontakta Eva Ilskog, General manager 073-8018493, eva.ilskog@hotelgio.se.

För ytterligare bilder eller information, kontakta Corinna Björk, Communications manager, corinna@hotelgio.se, 070-2851892.

 


Om Giò

Giò är en del av Best Western Hotels & Resorts som BW Signature Collection by Best Western och ger därmed alla gäster tillgång till bland annat det globala och prisbelönta lojalitetsprogrammet Best Western Rewards. Giò ägs och drivs av KFUM Central, en ideell förening med 3000 medlemmar med säte på Norrmalm. Allt överskott från hotellverksamheten tillfaller föreningen som bedriver verksamhet inom idrott, läger, kultur, integration och internationellt arbete, företrädelsevis för ungdomar.


Kontaktpersoner

Communications Manager
Corinna Björk
General Manager
Eva Ilskog