2019-05-06 07:45Pressmeddelande

Bo lite härligare i Solna – snart kan du komma hem till Giò

Våren 2020 öppnar Giò, en mötesplats för alla som vill bo och äta, umgås och arbeta i en varm och kravlös miljö med lite kärleksfullt temperament. Här kan du bo kort eller lång tid, äta hos Mama Giò, skåla på uteserveringen eller arbeta i vardagsrummet. 

1957 invigdes Hagahuset på Råsundavägen 1 i Solna. Byggnaden har fått sin ursprungliga inspiration av arkitekten och formgivaren Giò Pontis samtida Pirellihus i Milano på 50-talet. Det nya hotellet som nu tar plats i byggnaden spinner vidare på detta, och efter att i över 60 år myllrat av kontorsarbetare ska de tidstypiska trapporna, konstverken och dörrarna nu istället välkomna Giòs gäster. 

Giò öppnar våren 2020 och erbjuder 180 rum, varav 35 är extra stora och anpassade för längre vistelser.

– På Giò kommer du hem till en stor familj, en varm och färgglad skara med nyfikenhet på och ett genuint intresse för sina gäster. I det stora vardagsrummet finns alla möjligheter att jobba, umgås med vänner, anordna mingel eller intima livespelningar. Därför kallar vi Giò för ”the social hub hotel”, säger Torbjörn Brown, VD. 

I entrén finns också Mama Giò, en restaurang som fokuserar på rättfram gästvänlighet och enkel italiensk mat som smakar riktigt, riktigt gott.

Från uteserveringen går en gångbro över till Hagaparken och det tar 10 minuter att gå till Friends arena, Karolinska sjukhuset, Mall of Scandinavia, pendeltåg, tvärbana och inom några år även tunnelbana.  

Giòs koncept, design och inredning är framtagen av en av Sveriges absolut främsta på området – Spik studios i Göteborg. De har under de senaste åren tagit fram koncept och design för bland annat Steam Hotel i Västerås, MJ´S i Malmö och Hotel Pigalle i Göteborg.

 

Giò avser att anslutas till Best Western Hotels & Resorts som BW Signature Collection by Best Western och ger därmed alla gäster tillgång till bland annat det globala och prisbelönta lojalitetsprogrammet Best Western Rewards.

Fastigheten ägs av Fabege som just nu är i full färd med att bygga om det spännandehuset till sin nya funktion som hotell, restaurang och mötesplats.

– Huset och dess tidstypiska detaljer kan verkligen komma till sin rätt som hotell! Läget är fantastiskt och vi tror att Giò kan bidra med en bra och dynamisk mötesplats i dessa expansiva kvarter, säger Klaus Hansen Vikström, vice VD Fabege.

 

Giò ägs och drivs av KFUM Central, en ideell förening med 3000 medlemmar med säte på Norrmalm. Vi har ägt hotell sedan 1890-talet och driver Kom Hotel på Döbelnsgatan sedan 1971 och kan nu stolt utöka hotellverksamheten med Giò. Allt överskott från hotellverksamheten tillfaller föreningen som bedriver verksamhet inom idrott, läger, kultur, integration och internationellt arbete, företrädelsevis för ungdomar.


Om Giò

Giò är en del av Best Western Hotels & Resorts som BW Signature Collection by Best Western och ger därmed alla gäster tillgång till bland annat det globala och prisbelönta lojalitetsprogrammet Best Western Rewards. I Skandinavien har kedjan över 180 hotell som alla erbjuder ett personligt boende. Samtliga hotell i Sverige är miljöcertifierade och jobbar för en hållbar utveckling. Alla våra svenska hotell är 100% rökfria. Hotellen kontrolleras årligen av en utomstående inspektör som säkerställer att alla kedjans hotell verkligen lever upp till kvalitetsprogrammet. Giò ägs och drivs av KFUM Central, en ideell förening med 3000 medlemmar med säte på Norrmalm. Allt överskott från hotellverksamheten tillfaller föreningen som bedriver verksamhet inom idrott, läger, kultur, integration och internationellt arbete, företrädelsevis för ungdomar.


Kontaktpersoner

Communications Manager
Corinna Björk